AMB Àrea Metropolitana de Barcelona

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT DE POLÍTIQUES URBANÍSTIQUES
SECCIÓ DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC


REGULACIÓ DELS USOS, SISTEMES I ZONES

    SECCIO 1ª. REGIM D’USOS

    Art. 6. Determinacions generals

    El règim general dels usos, així com la classificació i definició dels mateixos segons tipus, es el regulat en les NN.UU. del PGM en els arts. 272 a 285 que s’incorporen a aquesta Normativa en Annexe.

    Art. 7. Determinacions específiques

    El capítol III d’aquesta normativa regula, per a les diferents zones del territori, les condicions d’ús aplicables a cada una d’elles.

    SECCIÓ 2ª. REGULACIO DE L’ÚS INDUSTRIAL

    Art. 8. Determinacions generals

    Als efectes de l’autorització administrativa de les activitats industrials i d’aquelles altres que siguin assimilables a aquestes segons allò definit a l’article 280 de les NN.UU. del P.G.M., seran d’aplicació les disposicions sobre ús industrial contingudes en els arts. 286 a 293 de les NN.UU. del P.G.M., que s’incorporen a aquesta Normativa en Annex.

    Serà també d'aplicació la Llei 3/1998 de la Intervenció Integral de l'Administració Ambiental per a totes aquelles activitats tipificades en els annexes I i II i que hauran d'adaptar-se als seus condicionants de tramitació.

    Art. 9. Determinacions especifiques

    Això no obstant, i als efectes del control de les repercussions medi - ambientals i de la definició de les mesures correctores necessàries, seran d’aplicació les disposicions normatives que es diuen tot seguit en relació als principals efectes de l’activitat industrial:

    a) Sorolls, vibracions i olors.

      - Norma bàsica de l’edificació NBE-CA-88 sobre condicions acústiques als edificis
      - Estudi d’emissió sonora
      - En les activitats situades en proximitat a àrees residencials no es realitzaran activitats relacionades amb productes que pugin causar olors desagradables o penetrants, essent aquests efectes d’apreciació discrecional per part de l’Ajuntament..

    b) Contaminació atmosfèrica

      - Decret 322/87 de desplegament de la llei 22/1983 de protecció de l’ambient atmosfèric
      - Decret 833/75 que desenvolupa la llei 38/72 de protecció de l’ambient atmosfèric

    c) Aigües residuals

      - Reial Decret 849/86 pel que s’aprova el reglament del Domini Públic Hidràulic
      - Reglament regulador d’abocaments d’aigües residuals del Consorci per a la defensa de la conca del riu Besòs (BOP de Barcelona, num. 56 de 6 / 3 / 91)

    d) Residus

      - Decret legislatiu 2/1991 de refosa de textos en matèria de residus industrials
      - Decret 64/82, de reglamentació parcial del tractament de les deixalles i residus.
      - Llei 42/75, sobre deixalles i residus sòlids urbans.
      - Decret 201/1994, de 26 de juliol, regulador dels enderrocs i altres residus de la construcció

    e) Riscos d’incendi i explosions:

      - Reial Decret 2177/96 pel que s’aprova la NBE-CPI-91 sobre condicions de protecció contra incendi en els edifici
      - Decret 241/94 de 26 de juliol sobre condicionants urbanístics i de protecció contra incendis en els edificis, complementaris de la NBE-CPI-91.
      - Ordre de 9 de Març de 1982 per la que s’aprova el Reglament sobre emmagatzematge de productes químics i instruccions tècniques complementaries (MIE-APQ)
      - Ordre de 18 de Juliol de 1991 per al que modifica la I.T.C. MIE-APQ.001 “Almacenamiento de líquidos inflamables combustibles”
      - Reial Decret 886/88 sobre prevenció d’accidents majors en determinades activitats industrials
      - Reial Decret 952/1990 de 29 de Juny que modifica i completa el R.D. 896/88
      - Directiva del Consell 88/610

    f) En general, totes les disposicions que siguin al cas en la normativa actualment vigent i en les seves futures modificacions i ampliacions.

    Art. 10. Transitorietat de la regulació.

    Les disposicions dites en el present capítol son d’obligat compliment en tant l’Ajuntament de Badia, o l’Administració competent en relació a l’àmbit territorial del P.G.M., no aprovin ordenances específiques reguladores de les matèries aquí contemplades.

    SECCIÓ 3ª. REGULACIO DE L’ESTACIONAMENT

    Art. 11. Condicions generals

    Son d'aplicació als efectes de la previsió, condicions generals i dimensions físiques dels aparcaments i estacionaments les regles que diuen els arts. 295, 296 i 297 de les NN. UU. del PGM que s’incorporen a aquesta normativa en annex.

    Art. 12. Condicions especifiques sobre previsió d’aparcaments en els diferents tipus d’edificacions.

    Condicions especifiques sobre previsió d’aparcaments en els diferents tipus d’edificacions.

    a) En totes les edificacions de nova planta i en les ampliacions que suposin un increment de sostre o de volum sobre lo construït igual o superior al cinquanta per cent, hauran de preveure’s en els projectes, com a requisit indispensable per obtindre la llicència, les places d’aparcament que es detallen més endavant, en l’interior de l’edifici o en terrenys del mateix solar, a raó de un mínim de vint metres quadrats (20 m2) per plaça, incloses rampes d’accés, àrees de maniobra, illetes i voreres.

    Les places mínimes d’aparcament a preveure són les següents:

      1. Edificis de vivendes:

        a) En el sol urbà, una plaça per cada vivenda de més de 80 m2 de superfície útil, o una plaça per cada dues vivendes de mida inferior .

      2. Edificis destinats a hotels, residències i similars: una plaça d’aparcament per a cada tres habitacions.

      3. Edificis destinats a clíniques, sanatoris i hospitals: una plaça d’aparcament per a cada vuit llits

      4. Edificis públics o privats per oficines, despatxos i serveis; una plaça d’aparcament per cada vuitanta metres quadrats (80 m2) de superfície útil.

      5. Locals i establiments destinats a l’ús comercial i de grans magatzems: a partir de quatre-cents metres quadrats (400 m2) de superfície útil (sumades totes les plantes de l’edifici) un plaça d’aparcament per cada cinquanta metres quadrats (50 m2) de superfície útil, a l'igual que els grans establiments comercials.

      6. Àrees de càrrega i descàrrega vinculades a edificis compresos en l'epígrafs 5 i quan els locals comercials tinguessin superfície major de 400 m2, hauran de preveure un moll de càrrega i descàrrega de dimensió (3 x 8) m. com a mínim.

        a) Les exigències de l’apartat anterior son de caràcter mínim. Les ordenances municipals sobre aparcament podran en el seu cas establir altres superiors, o a l'inrevés, aplicar la normativa plantejada pel Pla General Metropolità.
        b) Quan en un edifici existeixin zones destinades a diferents usos, els mínims s’aplicaran a la part corresponent a cadascun d’ells.
        c) Quan es tracti d’un ús permès no expressament mencionat en aquest article, les previsions d’aparcament es faran en quantitat no inferior, a precisar per l’Ajuntament, a la corresponent a l’ús més similar dels mencionats.

    Art. 13. Condicions físiques i funcionals dels aparcaments

    1. Per permetre l’entrada i sortida de vehicles dels aparcaments, sense maniobres i sense produir conflicte amb les circulacions establertes, l’amplada dels accessos serà superior a 5,40 metres per a dos sentits i a 3 metres per a un. L’amplada dels accessos farà referència no només a l’umbral, sinó també al primer tram de quatre metres a partir d’aquell. Quan el carrer sigui d’amplada inferior als 8 metres, l’accés doble tindrà una mida mínima de 6 metres a l’umbral i als 4 metres primers de fondària.

    En tots els aparcaments de més de 40 places, es preveurà l’accés de vianants, separat del de vehicles o adecuadament protegit. L’amplada mínima serà de 0,90 metres.

    Si la superfície total destinada a aparcament es igual o inferior a 1.000 m2 o per a 40 places, n’hi ha prou amb un sòl accés. Si es superior a 1.000 m2 i inferior a 2.000 m2 s’ha de disposar de dos accessos o d’un accés per a dos sentits. Si la superfície es igual o superior als 2.000 m2, s’hauran de disposar sempre dos accessos.

    2. L’altura lliure mínima en tots els punts del local, accessos, vies de circulació i places d’aparcament, (tant referida a elements estructurals com a instal·lacions de tot tipus), no pot ser inferior a 2,20 metres.

    3. Les rampes i passos per a cotxes cal que tinguin una amplada lliure mínima de 3 metres quan siguin en una sola direcció i de 5 metres quan siguin en dos direccions. La pendent màxima serà del 20% en tots els punts, excepte en els 4 metres immediats a accés al local, que serà com a màxim del 4%. Els radis de gir mínims seran de 6,50 metres. No poden ser utilitzades per vianants si no tenen una vorera de 0,65 m. d’amplada mínima.

    4. Les places seran com a mínim, de 2,20 x 4,50 metres, sense perjudici de les places necessàries per a discapacitats.

    5. El sistema de ventilació s’ha de projectar i realitzar de manera que impedeixi l’acumulació de gasos que pugin resultar nocius. S’ha de disposar els punts de ventilació de manera que assegurin una escombrada total de l’aire.

    Quan els locals estiguin a nivell del carrer, es pot adoptar la ventilació natural. Quan siguin soterranis, la ventilació forçada haurà d’assegurar una renovació mínima de l’aire de 15 m3 per hora i m2 de superfície del local, amb dispositius d’accionament activats per detectors de CO2 si el local te més de 1.000 m2 de superfície.

    SECCIÓ 4ª. REGULACIO DELS SISTEMES

    Art. 14. Disposicions generals

    1. Els sòls afectats a sistemes en la present modificació de PGM son sotmesos, amb caràcter general, a allò previst en les NN.UU. del PGM, arts. 166 a 170; 173 i 174, i 191 a 204, els quals s’incorporen a aquesta Normativa en Annex.

    2. En allò no expressament regulat pels articles que segueixen, seran d’aplicació directa les disposicions contingudes en l’esmentat Annex.